Budapest Cocktail Week logo
2023. szeptember 13-23.

ESEMÉNYEK

MAGA
Greatest Whiskey Hits
Ocho's RUMours
BPCW
Egy hét, 30 résztvevő bár, 22 szponzor márka, több, mint 1600 eladott koktél és 150 kedvezményre jogosító karszalag-vásárló, ez volt a 2022-ben először megrendezett Budapest Cocktail Week számokban.

Az eseményt azért hoztuk létre, hogy megannyi nemzetközi koktélfőváros után Budapesten is összekovácsoljuk az italkultúra szerelmeseit. A bárok által az erre a hétre megálmodott koktélok magas színvonala és a nagy vendégérdeklődésnek köszönhetően az év legfelkapottabb koktélrendezvénye lett.

2023-ban tizenegy bár számára meghirdetettük Budapest Cocktail Week X ART kollaborációt.

A művészi kollaborációban tizenegy bár/étterem vesz részt, amelyek a: Barside Budapest, Black Swan Lab, BESTIA, Bombay Budapest, FÉLIX Kitchen&Bar, Hudson Budapest, La Fabbrica, LEO Bistro&Rooftop Bar, MÚZSA, TOKIO, Tom George Osteria.

Ezeket résztvevőket összekötjük egy kortásr magyar művésszel, a szeptemberi eseményre a bár és a művész egy kreatív együttműködés keretében készíti el a koktélját, amelyre a szervezőktől teljesen szabadkezet kapnak.
A koktélok koncepciójának idei témája az idén átadásra kerülő Lánchíd, valamint Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója.

A Budapest Cocktail Week X ART kollaborációban részt vevő tizenegy bár mellett további tizennyolc bár készül egy-egy kreatív koktéllal az esemény idejére.

A kollaborációban résztvevő művészek: Ábel Tamás, Anna Daubner, Bognár Bogi, Bredács Vanda, Kovács Gabriella
Nagy Vivien, Ruttner Tamara, Ruzicska Tünde, Szabó Ádám Csaba, Vályogos Balázs, Zboznovits Lilla.